De sensorische torens of sensorische bubbelbuizen zijn multifunctioneel: afhankelijk van het beoogde gebruik kunnen de buizen kalmerend of activerend zijn. De sensorische bubbel-lampen zijn perfect voor gebruik in de educatieve omgeving, het stimuleren van het leren en het vormgeven van het gedrag van kinderen.

Normaal gesproken zijn de interactieve bubbelbuizen cilindrisch van vorm als een toren en binnenin vind je een grote diversiteit aan vormen, kleuren en maten. Het interieur van de sensorische bellentorens is uitgerust met vloeistof, bubbels, led-licht, ballen, geluid en vele andere soorten sensorische stimulatie. Veel van deze bubbelstimulatietorens hebben bedieningselementen waarmee je de instellingen en intensiteit van de beschikbare modi in elke sensorische bubbelbuis kunt wijzigen. Er zijn bellentorens beschikbaar in kalmerende en interactieve modi en zijn verkrijgbaar in verschillende maten voor elke behoefte of elk budget.

In dit artikel:

Bubbelbuizen: hoe werkt het?
Voordelen van sensorische bubbelbuizen
Sensorische bubbelslangen en multi-sensorische therapie

Bubbelbuizen: hoe werkt het?

De sensorische cilinders zijn meestal gemaakt van resistent materiaal. Water wordt in de cilindrische buis van de sensorische bellentoren gepompt, met een van kleur veranderend licht, de nieuwste LED-technologie in het interieur. Er is een speciale pomp in de basis van de sensorische buis die de bubbels creëert. Bubbel glinstert en beweegt van verschillende kanten in de bubbelbuis. Andere vormen doen hetzelfde in interactie met kleurrijke stimulatie. Dit effect helpt bij visuele stimulatie en stimuleert aanraking door subtiele trillingen.

Met deze grote verscheidenheid aan vormen, kleuren en maten vind je in onze winkel verschillende bubbelbuizen.

Voordelen van sensorische bubbelbuizen

Sensorische bubbelbuizen hebben een breed scala van voordelen voor de sensorische menselijke ontwikkeling. Hieronder noemen we een aantal van de belangrijkste voordelen van sensorische bubbelbuizen:

  • Ontwikkeling van ruimtelijke intelligentie
  • Ontwikkeling van interpersoonlijke intelligentie
  • Creëert een gevoel van rust en ontspanning
  • Diepe verkenning van de zintuigen
  • Herkenning van kleuren, vormen, effecten
  • Verscherpt de focus en concentratie
  • Aandacht voor details
  • Persoonlijke introspectie
  • Ontwikkeling van visuele vaardigheden
  • Moedigt wetenschap en verkenningszin aan

Sensorische bubbelslangen en Multi sensorische therapie

Multi sensorische therapie is een activiteit die gewoonlijk plaatsvindt in een speciale ruimte waar mensen een reeks niet-beschermde visuele, auditieve, olfactorische en tactiele stimuli ervaren (Baker et al, 1997). De Multi sensoriële ruimtes bevatten een diversiteit aan apparatuur, waar sensorische bubbelbuizen een must zijn om te hebben. Multi sensorische therapie zorgt voor stimulatie, via de zintuigen van aanraking, zicht, gehoor, geur en smaak, en vestibulaire en proprioceptieve stimulatie. Op deze manier kunnen de sensorische bubbelkolommen de beste optie zijn om alle zintuigen te prikkelen met hetzelfde product.

Per Sempre Toys heeft een ruim assortiment met onder andere educatief speelgoed, speciaal speelgoed voor autisme, buitenspeelgoedoplossingen, kindermeubels en nog veel meer.