Speelgoed voor evenwicht

per pagina

15 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

15 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

Speelgoed voor evenwicht

Als bij een kind het evenwicht of de balans niet goed tot ontwikkeling is gekomen kan het zijn dat het kind veel meer valt dan andere kinderen. Dit kan leiden tot angst en motorische problemen, waardoor het kind geremd zal zijn om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Met speelgoed voor evenwicht kunt u de ontwikkeling van uw kind vaak ondersteunen.

Bij een zwakke rompbalans heeft het kind meer moeite met stabiel zitten, waardoor de motorische ontwikkeling van het evenwicht en de grote motoriek zullen vertragen. Ook de fijne motoriek wordt veelal negatief beïnvloed door een zwakke balans van de romp. Het kind is niet in staat met de juiste spierspanning de lichaamshouding te handhaven, hierdoor zal het kind eerder moe zijn (van het zitten) en dus minder energie en lust overhouden om bijvoorbeeld tot een goede pengreep en goed schrijfpatroon te komen.

Een Cesar therapie zal je als ouder betrekken in het sensomotorisch leerproces zodat je thuis weet hoe je met je kind stimulerend kunt spelen. Het kind moet regelmatig geprikkeld worden om het evenwicht te bewaren. Dat kan met speelgoed voor evenwicht.

Vaak kan een loopwagen of loopauto of trampoline ook een belangrijke ondersteuning bij de ontwikkeling geven.

Met balans en speelgoed voor evenwicht help je het kind zich te ontwikkelen tot een evenwichtig persoon.