Speelgoed gehoor beperking

per pagina

14 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

14 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

Speelgoed gehoor beperking

Omdat een kind met een auditieve beperking of een gehoor beperking vaak niet de stem van een ouder kan horen, moet een kind gebruik maken van visuele informatie zoals lichaamshouding en gelaatsuitdrukking. Een kind met een ernstige auditieve beperking of gehoor beperking is dus sterk op gelaatsuitdrukkingen gericht om gevoelens af te lezen. Soms kan speelgoed gehoor beperking of auditief speelgoed bij de ontwikkeling ondersteunen.

Daarnaast wordt mimiek in de gebarentaal gebruikt om bepaalde grammaticale kenmerken weer te geven. Een kind met een auditieve beperking leert dus aandacht te hebben voor gelaatsuitdrukking van gesprekspartners, zowel bij het herkennen van de gevoels als bij het begrijpen van de gebarentaal. Wanneer je een spel of pop neemt waarin je de gelaatsuitdrukkingen kunt veranderen, kan het kind laten zien hoe het zich voelt. Hierdoor kan het lachen, huilen, slapen en rondkijken. Hier vindt u speelgoed gehoor beperking of speelgoed voor kinderen met een gehoor beperking.

Een andere categorie speelgoed die je hier vindt is speelgoed wat een geluid maakt of autiditief speelgoed. Daarmee kan het kind een associatie leggen tussen beeld en geluid. Denk aan auto´s of dieren.

Speelgoed gehoor beperking of auditief speelgoed - Per Sempre Toys.