Motoriek speelgoed kind

per pagina

75 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

75 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

Motoriek speelgoed kind

Grove motoriek speelgoed en fijn motoriek speelgoed

Kinderen met een motorische ontwikkelingsachterstand voor peuter, kleuter en schoolgaand kind, voor de grove of fijne motoriek, ondervinden over het algemeen veel meer moeite om de prikkels gescheiden te houden en hun eigen pad te volgen. Kinderen willen het liefst hun eigen verhaal kunnen uitspelen, hoe minder invulling van buitenaf hoe meer en beter hun fantasie geprikkeld wordt. Als je die dan ook mag uiten is dit voor een kind een stimulerende en positieve ervaring. Soms ontkom je er niet aan dat er veel speelgoed in huis is, de verzameling is door de tijd heen gegroeid, zeker als er broertjes en zusjes zijn. Leg daarom regelmatig bepaald speelgoed weg, een tijdje uit het oog heeft bij nieuw aanbod weer extra interesse en uitdaging. Verder is niets fijner voor een kind dan samen aan tafel spelletjes doen, aandacht te krijgen en te geven, hoe simpel het spelletje ook is het kind leert er veel van.

Motoriek speelgoed kind

Goed prikkelend speelgoed zal zowel de fantasie als de fijne motoriek of grove motoriek van een kind prikkelen, uitdagen, stimuleren en ontwikkelen. Een kind dat van jongs af zijn eigen fantasie kan volgen en daarmee ontwikkelen zal ook later in nieuwe situaties beter zijn eigen weg kunnen volgen en eigen oplossing vinden voor het probleem. 


In grote lijnen zal de motoriek van groot naar kleiner ontwikkelen, het kind kan steeds kleiner dingen hanteren en daarmee dus spelen. Een kind dat van jongs af zijn motoriek kan sturen, uiten en dus stimuleren zal een groter zelfvertrouwen krijgen, het heeft immers zijn lichaampje al doelbewust onder controle. De grote motoriek zal op eind basis schoolleeftijd veel gestimuleerd moeten blijven om zo voorbereid te zijn op de grote veranderingen in de volgende fase van de lichamelijke ontwikkeling. Motoriek speelgoed kind kan uw kind help met de ontwikkeling van de motoriek.

 

Motoriek speelgoed kind? Per Sempre Toys!