Speelgoed buiten (openbaar)

per pagina

43 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

43 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

Buitenspeelgoed

Bij buiten spelen gaan oudere kinderen zelf op pad, jongere kinderen houd je graag in de buurt. Voor je tuin is hartstikke leuk speelgoed online te koop! Bij buitenspeelgoed denk je bijvoorbeeld aan zand- en watertafels, schommels, klimrekken met glijbanen, speeltoestellen, speelhuisjes en loopauto’s. Buiten spelen is gezond en goed voor de ontwikkeling; je doet er goed aan dit dan ook uitbundig te stimuleren. Wanneer u gaat zoeken naar buitenspeelgoed online, gaat het u duizelen van de keuzes. Vandaar bieden wij u een verantwoorde selectie.

Waar moet je opletten als je buitenspeelgoed wilt kopen?

Leeftijd.
Jonge kinderen moeten er mee om kunnen gaan en het mag geen gevaar opleveren. Voor oudere kinderen moet het juist een uitdaging bieden anders zijn ze er te snel op uitgekeken. De leeftijdsgroep is meestal aangegeven maar je kunt zelf het beste inschatten of je kind aan iets toe is of het al ontgroeid is. Buitenspeelgoed wil je ook vaak graag buiten houden, maar daar moet je hier wel plek voor hebben. Speelhuisjes en speeltoestellen nemen aardig wat plek in beslag. Hou hier rekening mee bij de aanschaf! Maar denk ook aan opslagmogelijkheden. Past dit in de schuur of garage?

Materiaalkeuze:

 

Houten speelgoed is op vele vlakken vergelijkbaar met speelgoed gemaakt van kunststof. Beide soorten hebben hun eigen voor- en nadelen. Voor de goede ontwikkeling van ieder kind is het advies ook kleine kinderen dan ook met beide materialen kennis te laten maken en spelen!
Dat is niet zo vreemd want houten speelgoed is mooi en duurzaam. In deze tijd is er veel aandacht voor milieuvriendelijke producten en houten speelgoed toont zeer milieuvriendelijk. Goed speelgoed dat van kunststof is gemaakt, is trouwens ook duurzaam en goed voor het milieu.

 

Wat is het leukste buitenspeelgoed?

Dit is afhankelijk van de leeftijd van je kind en zijn of haar persoonlijke smaak. Kijk eerst eens goed rond. Waarmee speelt je kind graag in de speeltuin of bij vriendjes? Bij jonge kinderen doet een schommel en een zandbak het over het algemeen goed. Bij oudere kinderen juist een speeltoestel, speelhuis en speeltafel. Houten buitenspeelgoed heb je in alle prijsklassen, maar zeker wanneer je meerdere kinderen hebt, dan is het geen verkeerde investering.