Hout is een geliefd materiaal bij kinderen. Niet alleen bij kinderen, maar ook bij ouderen. Houten speelgoed staat namelijk mooi in je interieur of in de kinderkamer en maakt over het algemeen een stuk minder lawaai. Daarnaast stimuleert het de creatieve ontwikkeling van kinderen.

In dit artikel:

Houten speelgoed stimuleert creativiteit
Houten speelgoed voor je kind, waarom is het een goede keuze?
Eigen houten speelgoedlijn: Dominio

Houten speelgoed stimuleert creativiteit

De vraag naar educatief speelgoed waarbij de eigen creativiteit gestimuleerd wordt neemt toe. Steeds meer ouders kiezen daarom voor ‘’puur natuur’’ en kiezen voor houten speelgoed.

Maar creativiteit stimuleren, hoe doe je dat op een gezonde en niet al te sturende manier?

Vaak duw je je kind tijdens het spelen (ongemerkt) in de richting van bepaalde spelletjes, speelgoed en hobby’s waarvan jij denkt dat ze die leuk vinden. Of waar ze goed in zijn. Integendeel is het aan te raden om kinderen zelf te laten denken om initiatief te nemen en zijn/haar eigen nieuwsgierigheid te volgen. Bij plastic speelgoed zie je zo dat door alle lichtjes, geluiden en andere technische snufjes de kinderen snel afgeleid raken en minder snel hun creativiteit kunnen uiten omdat het al voor ze wordt gedaan. Houten speelgoed daarentegen is vaak wat eenvoudiger en zet daarom een deur open om de eigen creativiteit te stimuleren. 

Houten speelgoed voor je kind, waarom is het een goede keuze?

Veel speelgoed voor kinderen wordt van plastic/kunststof gemaakt. Dit is uiteraard zeer slecht voor het milieu. Houten speelgoed daarentegen wordt op een duurzame wijze geproduceerd (minder afval en schadelijke stoffen) en daardoor is het dus beter voor het milieu. Gelukkig is het aanbod houten speelgoed tegenwoordig zeer uitgebreid, bekijk hier ons assortiment.

Bovendien gaat houten speelgoed generaties lang mee. De producten worden namelijk vaak met de hand gemaakt, wat vakwerk nodig heeft, en daarom van goed kwaliteit is. Dit betekent dat het niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor je portemonnee omdat het een lange levensduur heeft.

Eigen houten speelgoedlijn: Dominio

Wij hebben in samenwerking met Planeco een eigen speelgoedlijn opgezet, genaamd Dominio. Deze producten worden volledig gemaakt in Europa en zijn 100% ECO, dus ook FSC gerectificeerd. Neem hier een kijkje in ons assortiment.