SENSORISCH GEHEUGEN Zintuiglijke schijven

Rollover Mouse To Zoom

€ 57,99

In voorraad Bestellingen geplaatst op werkdagen voor 12:00 uur worden op dezelfde dag verzonden.

SENSORISCH GEHEUGEN Zintuiglijke schijven

Herinnerings- en zintuigspel

De set bestaat uit:

- vijf zintuiglijke schijven van verschillende texturen

- vijf zintuiglijke ballen van verschillende texturen

- een blinddoek

- een tas

Wat is het verschil tussen dit spel en een traditioneel geheugenspel?

De spelers proberen, zonder hun gezichtsvermogen te gebruiken, de bal te matchen met de schijf van dezelfde textuur.

Wat zijn de voordelen van het sensorische memoryspel?

- De overdracht van sensaties van voeten naar handen verhoogt de concentratie, aandacht en beïnvloedt de ontwikkeling van de kleine motoriek, intelligentie en geheugen van een kind.

- Het feit dat de moeilijkheidsgraad van het spel gemakkelijk te veranderen is, maakt het mogelijk het spel aan te passen aan de behoeften en de leeftijd van het kind en plezier te beleven aan het spelen.

- Het spel betrekt en ontwikkelt de tastzin, heeft een positief effect op de ontwikkeling van de kleine motoriek, concentratie en aandacht van een kind.

- Verschillende disc en bal structuren kunnen helpen bij de desensibilisatie van uw kind’s voeten of handen.

- Dankzij het lopen op de schijven, ontwikkelt uw kind evenwicht, motorische coördinatie, ruimtelijke ordening. Tegelijkertijd wordt de spierspanning van het kind genormaliseerd, wat een positieve invloed kan hebben op het verbeteren van de houding en het wegwerken van voetafwijkingen, zoals valgus of platvoet.

- Dit spel is perfect om groeps- en therapeutische activiteiten met kinderen aantrekkelijker te maken.

- De schijven zijn perfect voor het creëren van verschillende soorten hindernisbanen en gezondheidspaden.

De ballen kunnen worden gebruikt voor lichaamsmassage.

Hoe HET SPEL TE SPELEN EN HET NIVEAU VAN DIFFICULTITEIT:

Bedenk dat wanneer u de ogen van uw kind afdekt, een andere speler hem/haar moet vastzetten! Leg de schijven één voor één op de grond en doe de ballen in de zak. Terwijl u naar de schijven kijkt, zoekt u een bal in de zak met dezelfde textuur als de schijf.

Leg de bal naast de schijf en match de andere ballen met de schijven op dezelfde manier. Leg de schijven één voor één op de grond en doe de ballen in de zak. Ga voor de eerste schijf staan en doe een blinddoek over de ogen.

Zet de voet op de schijf en stop de hand in de zak met ballen. Zoek tussen vijf verschillende ballen een bal met dezelfde textuur als de schijf.

Probeer deze methode om meer schijven met ballen van dezelfde textuur te matchen.

Een jeugdige speler mag deze activiteit doen zonder zijn/haar ogen te bedekken. Trek de bal uit de zak en zoek met je voet dezelfde textuur op de schijf. Juniorspelers mogen deze activiteit doen met hun ogen open en oudere kinderen mogen een blinddoek dragen.

Ga op de grond zitten en bedek je ogen. Neem één van de ballen in je hand en probeer met je andere hand een schijf van dezelfde textuur te vinden. Jongeren mogen deze activiteit doen met hun ogen open.

Leg de schijven bij elkaar op de grond en doe de ballen in de zak. Kijk goed naar de volgorde waarin de schijven zijn geplaatst en onthoud de volgorde. Doe een blinddoek over uw ogen en zoek een bal in de zak met dezelfde textuur als de eerste schijf.

Zoek vervolgens een bal van dezelfde textuur als de tweede schijf, de derde, de vierde en de vijfde. Doe je blinddoek af en zorg ervoor dat je de volgorde goed onthoudt.

Dezelfde acties worden door alle spelers herhaald. De winnaar is degene die de bal en de schijf van dezelfde textuur binnen de kortste tijd bij elkaar heeft.

Leg 5 schijven op een rij. Doe een blinddoek voor je ogen en loop rond de schijven, terwijl je de hand van een andere speler vasthoudt. Onthoud de texturen van de schijven, en plaats de ballen in dezelfde volgorde.

U kunt ook schijven en ballen gebruiken om de texturen te beschrijven die u voelt. Vraag uw kind te beschrijven welke textuur onder zijn/haar voet of in zijn/haar hand te voelen is, bijv. een stekelige, gestreepte.

Extra informatie: SENSORISCH GEHEUGEN Zintuiglijke schijven

Artikelnummer 00464
Merk Dominio
Leeftijd niveau 3 jaar
Gratis verzending Nee